Cupping gezicht en decolleté

Wat is cupping?

Cupping therapie is een oude vorm van alternatieve geneeskunde waarbij een therapeut een paar minuten speciale cups op je huid legt om zuigkracht te creëren. Mensen kiezen voor cupping voor veel verschillende doeleinden, waaronder om te helpen bij pijn, ontsteking, doorbloeding, ontspanning en welzijn. Cupping kan veel aandoeningen behandelen, zoals het verminderen van vet, het verminderen van cellulitis en het verminderen van rimpels.

Is gezicht cupping hetzelfde als cupping van het lichaam?

Ja en nee. Hoewel ze gebaseerd zijn op hetzelfde restauratieprincipe, worden gezichts- en lichaamscuppen anders uitgevoerd. Gezichtsbekers zijn doorgaans kleiner en zachter. Ze zijn gewend om de huid voorzichtig weg te trekken van diepere lagen fascia. Dit verhoogt de bloedtoevoer naar het gebied en verjongt de huid zonder kopsporen achter te laten. Na verloop van tijd verbetert deze praktijk je teint en vermindert het fijne lijntjes en rimpels. Cupping van het lichaam wordt daarentegen voornamelijk gebruikt om pijntjes en kwalen te verlichten. Cup sporen worden bijna altijd achtergelaten, maar dienen wel een diagnostisch doel; de grootte, vorm en kleur weerspiegelen de hoeveelheid “stagnatie” of de opeenhoping van celafval. Deze vlekken vervagen als je lymfestelsel het afval verwerkt.

Hoe werkt cupping voor gezicht?

Het zuigeffect trekt bloed naar het huidgebied onder de cup. Dit verzadigt het omliggende weefsel met vers bloed en bevordert de vorming van nieuwe bloedvaten. De vacuümachtige zuigkracht scheidt verschillende weefsellagen, wat resulteert in microtrauma en scheuren. Dit veroorzaakt een ontstekingsreactie en overspoelt het gebied met witte bloedcellen, bloedplaatjes en andere genezende hulpmiddelen.

Wat zijn de voordelen?

Gezicht cupping heeft de volgende voordelen:

  • versterking huid en bindweefsel
  • stimulering cellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van collageen
  • ontspannen spierspanning

Hierdoor ontstaan de volgende zichtbare voordelen:

  • een stralende huid
  • poriën verkleinen
  • minimaliseert de verschijning van littekens, fijne lijntjes en rimpels
  • vermindert wallen 
  • verbetert de afgifte van voedingsstoffen en productopname