Cosmetische bindweefselmassage

Het onderhuids bindweefsel is het beste te vergelijken met het cement tussen de stenen van een huis. Het verbindt de organen, gewrichten en spieren die door ons hele lichaam lopen. Ook beschermt het tegen infecties. Het leidt bloedvaten en zenuwen naar onze organen. Bindweefsel verbindt, ondersteunt en beschermt.

Waar zit het onderhuids bindweefsel?

Het onderhuids bindweefsel zit verspreid over ons hele lichaam, behalve waar de huid dun is: zoals op de oogleden, tepels, genitaliën en het scheenbeen. Het is een losse weefsel laag tussen de lederhuid en de spieren. Het weefsel bestaat vooral uit vetcellen, zenuwvezels en bloedvaatjes.

Bij vrouwen is het bindweefsel meestal uitgebreid rond de dijen, heupen, billen en de middel. Bij mannen doorgaans op de buik en de schouders. Het bestaat dus uit vetcellen, bindweefsel, bloedvaten en zenuwen, maar daarnaast zitten er lymfevaten en haarzakjes in het weefsel. Ook bevat het onderhuids bindweefsel gespecialiseerde zenuwvezels zoals de druksensoren en kleine spiervezels.

Functie

De vetcellen in het onderhuids bindweefsel zorgen voor warmte-isolatie en slaan vet en energie op. Het bindweefsel fungeert ook als stootkussen en beschermt vitale organen zoals bloedvaten en zenuwen. Het basisweefsel dat zich tussen de cellen en vezels bevindt, ondersteunt het transport van zuurstof en voedingsstoffen door de bloedvaten en aangrenzende weefsels.

Bindweefselmassage

Door het bindweefsel te masseren, wordt de doorbloeding gestimuleerd. Het bindweefsel bevat immers bloedvaatjes. Doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd, vindt er zuurstofcirculatie plaats. Het zuurstof zorgt er weer voor dat er activatie plaatsvindt en het cel vernieuwingsproces in gang wordt gezet. Door die cel vernieuwing, wordt het ouderdomsproces vertraagd. Met de cel aanmaak wordt er collageen en elastine aangemaakt, dat voor een jong uitziende en soepele huid zorgt.

Mooi resultaat na meerdere behandelingen

Voor een mooi resultaat zijn ongeveer 6 tot 8 behandelingen nodig, ongeveer 1x in de week. Om effect te houden wordt geadviseerd om 1x in de 4 tot 6 weken de bindweefselmassage te herhalen. De massage is op het gezicht en naar wens ook in de hals en decolleté.